Ingrediënten
- 700 gram Zoete aardappelen
- 450 gram Verse bladspinazie
- 1 el. Olijfolie
- 1 Ui
- 2 Wortel(s)
- 1 Zoutarm groentebouillonblokje
- 1 tl. Gemberpoeder
- 1 tl. Knoflookpoeder
- 200 gram Parelgort
- 1/2 tl. Chilipoeder
- 1 tl. Kerriepoeder
- 250 ml. Alpro rice cuisine
- 250 ml. Water
Benodigdheden
- Spatel
- Blender
- Garde
- Vergiet
- Koekenpan
- Maatbeker
- Kookpan
- Kom
Bereidingswijze
Het wordt weer ietsjes kouder en wat vult nou beter dan een warme kop soep? Dit recept is zo klaar en perfect als meal prep. De combinatie van feta en spinazie kennen we allemaal wel, maar ken je ook de combinatie van spinazie en romige zoete aardappel? Niet? Maak dan dit heerlijke recept!
Stap 1: weeg en meet alle ingrediënten af. Zet een kookpannetje op en kook de aardappelen en de wortelen in stukken helemaal zacht. Kook in een aparte kookpan ook de parelgort gaar.
Stap 2: snijdt de ui in kleine blokjes en verhit deze in kleine stukjes voor 10 minuten op laag vuur in 1 el. olijfolie. Regelmatig roeren. Wanneer je de ui langzaam bruin laat worden wordt de soep een stuk zoeter!
Stap 3: giet de aardappelen en de wortelen af en blend deze samen glad met alle kruiden, het gefruite uitje en de room. Schenk er gedurende het blenden nog eens 250 ml. water aan toe. Wil je de soep dunner? Giet er dan extra water tijdens het blenden bij.
Stap 4: giet de inhoud van de blender in een grote soeppan. Verkruimel het bouillonblokje en doe deze in de soep. Roer goed. Voeg daarna geleidelijk de bladspinazie toe en wacht tot het geslonken is.
Stap 5: giet de parelgort af en verdeel deze over de kommen. Schenk en verdeel daarna de inhoud van de soeppan over de vier kommen. Maak eventueel af met verse bieslook, gerookte kip of feta.
Eet smakelijk!