Ingrediënten
- 2 middelgrote Zoete aardappelen
- 2 Eieren
Benodigdheden
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
Zoete aardappel, maar dan net even anders. Dit recept bevat slechts 2 ingrediënten: zoete aardappel en ei. Een lekkere variant op de gewone pannenkoek, en een manier om meer groenten binnen te krijgen. Want ja, zoete aardappel is een groente. Enjoy!
Stap 1. Schil de zoete aardappel en snij in stukken. Doe deze in een pan met kokend water. Laat 15-20 minuten doorkoken totdat de zoete aardappel door en door gaar is.
Stap 2. Giet de zoete aardappel af en pureer met een stamper of vork tot een grove puree.
Stap 3. Voeg de eieren toe en roer goed door.
Stap 4. Verhit in een koekenpan een beetje vloeibaar bak-en-braadvet.
Stap 5. Verdeel per keer 1/4 de van de puree in de pan voor 3-4 minuten. Draai om en bak nogmaals 3-4 minuten.
Serveer warm. Eet smakelijk!