Ingrediënten
- 2 Zoete aardappelen
- 400 gr Verse bladspinazie
- 2 eetlepels Crème fraîche
- 2 Runderworsten
- 25 gram Feta
Benodigdheden
- Magnetron
- Koekenpan
- Folie
Bereidingswijze
Binnen tien minuten een lekkere én gezonde maaltijd op tafel. Kan dat? Ja! Maak zelf dit simpele zoeteaardappelrecept met spinazie en worst.
- Magnetron: Plaats de zoete aardappel in de magnetron op 700 watt voor ongeveer 8 minuten. Ben je geen fan van de magnetron? Met de oven kan je dit recept ook maken, alleen duurt het dan wat langer.
Oven: Verwarm je oven voor op 190 graden en was de zoete aardappels met een borsteltje. Droog ze met een theedoek. Leg iedere zoete aardappel op een ruim stuk folie en besprenkel met een klein beetje zonnebloemolie. Wrijf ze in met je handen zodat overal een dun laagje olie zit. Prik de aardappels in met een vork en pak ze vervolgens (niet te strak) in met de folie. Zorg ervoor dat de aluminiumfolie goed is afgesloten en dat er geen lucht uit kan komen. Leg de pakketjes op een bakplaat en schuif deze in de oven. Afhankelijk van de grootte van je aardappels doen ze er tussen de 30 en 60 minuten over om gaar te worden. Check daarom na 30 minuten hoe gaar ze zijn door erin te knijpen en een mes of vork in het midden te steken. - Bak de worst gaar.
- Neem twee lepels creme fraiche en bak hierin de spinazie totdat het zachter wordt (2-3 minuten op laag vuur).
- Snijd de zoete aardappel open en vul deze met de spinazie.
- Maak het geheel af met wat feta.