Ingrediënten
- 7 middelgrote Zoete aardappelen
- 3 eetlepels Olijfolie
- 1/2 theelepels Zwarte peper
- flinke snuf Zout
- halve theelepel Provençaalse kruiden
- 4 Eieren
- 200 gram Magere franse kwark
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 400 gram Kipfilet
- 2 middelgrote Uien
- 250 gram Champignons
- 5 Lenteuitjes
- 1 Rode paprika
Benodigdheden
- Springvorm
- Rasp
Bereidingswijze
Als je glutenintolerantie hebt is het vaak lastig om een quiche te eten, omdat deze bodem vaak wordt gemaakt van bladerdeeg of een ander tarweproducten. En dan hebben we het nog niet eens over het vetgehalte van het bladerdeeg. Al met al, een quiche is niet iets wat wekelijks op het menu komt te staan, ondanks het feit dat een quiche een heerlijk gerecht is. En een verse warme quiche uit de oven doet het altijd goed bij gasten. Hierbij een basisrecept met een vulling die ik zelf heerlijk vind en die bovendien makkelijk is te vervangen voor ieder zijn eigen ingrediënten naar keuze.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en rasp deze met een fijne rasp. Meng de geraspte zoete aardappel met 2 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zwarte peper, zout en Provençaalse kruiden. Druk de fijn geraspte zoete aardappel in de taartvorm en verdeel deze gelijkmatig in de vorm. De zoete aardappel laag mag niet te dik zijn, anders wordt deze niet hard, je kunt dan beter met de overgebleven zoete aardappel een nieuwe taartvorm vullen.
- Zet de taartvorm in de oven en bak de zoete aardappelkorst in 20 minuten goudbruin.
- Snijd voor de vulling de kipfilet in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de champignons en de paprika fijn. Verhit één eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de ui in 2 minuten glazig. Voeg de kip toe en bak deze in 5 minuten gaar. Voeg als laatste de champignons en de paprika toe en laat deze nog twee minuten meebakken. Giet het kip/groenten mengsel in een vergiet, zodat het overtollige vocht verdwijnt.
- Snijd de bosuien in kleine ringen. Mix de bosui, 75 gram Parmezaanse kaas, de kwark en de eieren in een kom. Voeg er vervolgens het kip/groenten mengsel aan toe en roer alles goed door elkaar.
- Vul de zoete aardappel korst met het natte mengsel en strooi de overgebleven 25 gram Parmezaanse kaas over de quiche. Bak de quiche in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer met een heerlijke frisse salade!