Ingrediënten
- 1 halve Flespompoen
- 2 grote Zoete aardappelen
- 1 grote Rode ui
- beetje Olijfolie
- 100 gram Feta
- snufje Peper en Zout
- een beetje verse Peterselie
- 2 Runderworsten
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Kookpan
Bereidingswijze
Vandaag een heerlijk recept uit Nieuw-Zeeland! Een lekkere schotel met zoete aardappel en pompoen. Heerlijk als power meal in de herfst!
- Verwarm de oven voor op 220°C en vet de bakvorm in met olijfolie in of bekleed met bakpapier.
- Schil de pompoen, halveer en verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de pompoen kleine blokjes.
- Was de zoete aardappel en snijd deze in stukjes.
- Besprenkel de pompoen en zoete aardappel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verdeel over het bakblik en bak ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Keer de groenten halverwege 1 keer om.
- Bak in de tussentijd een runderworst of een vega burger voor de vegetarische variant.
- Neem het gehele uit de oven en voeg de geitenkaas toe.
- Serveer bestrooid met peterselie en besprenkel alles met honing wanneer je het omkeert.
- Voeg optioneel nog wat paprika toe voor de smaak en extra vitamientjes.