Ingrediënten
- 1 kg Zoete aardappelen
- 2 tl Paprikapoeder
- 2 tl Komijnpoeder
- snufje Zout
Benodigdheden
- Oven
Bereidingswijze
De zoete aardappel: wij vinden em geweldig. Je kunt hem roosteren, koken, grillen, poffen en één van mijn favoriete opties: friet van maken! Een gezonde en lekkere variant op de friet van de snackbar.
Stap 1: verwarm de oven voor op 230 graden.
Stap 2: was of scrub de zoete aardappel schoon. Schil de aardappelen niet voor een knapperige eindresultaat.
Stap 3: Snij de zoete aardappel in reepjes van ongeveer 0,5 cm dikte. Doe de frieten in een kom en voeg alle specerijen toe.
Stap 4: Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin in de oven op een bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een klein beetje olie.
Stap 5: Meng het tussentijds door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden.