Ingrediënten
- 250 gram (2 stuks van 125 gram) Zalm
- 2 el. Honing
- 4 tl. Paprikapoeder
- 1 tl. Gedroogde kruiden, bijvoorbeeld rozemarijn, tijm en oregano en een eventueel laurierblaadje voor extra smaak
- 2 el. Chilipeper/knoflook olijfolie
- 2 tl. Kurkumapoeder
- 2 tl. Kerriepoeder
- 1 1/2 tl. Komijnpoeder
- 400 gram Doperwten
- 120 gram (ongekookte) Basmati rijst
- 1 tl. Kardemonpoeder
Benodigdheden
- Oven
- Theedoek
- Kookpan
- Kom
- Ovenbestendig schaaltje
Bereidingswijze
Na een drukke dag sta je niet altijd te popelen om nog uitgebreid te koken, maar wel zin iets lekkerders dan een gebakken ei. Met dit makkelijke Arabische gerecht heb je binnen 25 minuten een heerlijke maaltijd op tafel en de oven doet het meeste werk voor je. Een dikke win-win situatie.
Stap 1: Weeg en meet alle ingrediënten af. Zet een pannetje met 500 ml water op het vuur en verwarm de oven 10 minuten voor op 175 graden.
Stap 2: Marineer de zalm met 2 eetlepels honing, 2 eetlepels knoflookolie, 1 theelepel dille en de 2 theelepels paprikavlokken (of zoete paprikavlokken). Knijp goed in de zalm, zo trekt de marinade lekker in.
Stap 3: Kook de rijst met 2 theelepels kurkuma en 2 theelepels kerriepoeder en schuif de zalm in de oven voor 15 minuten op 175 graden. Laat daarna de doperwten uit blik uitlekken. De doperwten kun je opwarmen in de magnetron of een pannetje.
Stap 4: Giet de rijst af en strooi de overige paprikavlokken en de theelepel komijn over de rijst heen. Even mengen en de rijst is klaar. Haal daarna de zalm uit de oven en serveer met de warme doperwten op een bord.
Eet smakelijk! 🎉