Ingrediënten
- 50 gram Havermout
- 200 gram Griekse Yoghurt 0% vet
- 1 Ei
- 1 tl Bakpoeder
- 100 gram Blauwe bessen
- 1 el Kaneel
Benodigdheden
- Mixer
- Beslagkom
- Koekenpan
Bereidingswijze
Zin in een lekkere pannenkoek, maar vind je de originele soms wat zwaar op de maag vallen? Deze pannenkoekjes met Griekse yoghurt zijn net zo gemakkelijk te maken en lekker luchtig. Ga jij ze proberen?
Stap 1: Doe de havermout in een keukenmachine of blender en maak deze fijn. Je kunt er ook voor kiezen volkoren meel te gebruiken.
Stap 2: Voeg de meel bij de kwark in een kom. Doe ook het ei, de bakpoeder en kaneel in de kom en roer goed door.
Stap 3: Voeg de helft van de blauwe bessen toe en roer deze voorzichtig door het mengsel.
Stap 4: Doe wat vloeibaar bak- en braadvet in een koekenpan.
Stap 5: Bak het beslag in de pan. Je kunt er 3-4 kleine pannenkoekjes uit halen.
Stap 6: Bak de pannenkoekjes 2 minuten aan de ene zijde, draai om en bak nogmaals 1 minuut. Of wacht tot ze goudbruin zijn.
Stap 7: Garneer met de resterende blauwe bessen.