Ingrediënten
- 250 gram Kipfilet
- 150 gram Peen Jullienne
- 400 gram witte kool
- 150 gram Sojabonen
- 2 Bosui
- 120 gram Zilvervliesrijst
- 4 el. hoisinsaus
- 4 el. Satésaus (kant en klaar)
- 1 tl. Vijf kruidenpoeder
- 1 tl. Gemberpoeder
- 1 tl. Kerriepoeder
- kwart tl. Knoflookpoeder
- 2 el. Wokolie
Benodigdheden
Bereidingswijze
Zin in een lekkere, makkelijke en voedzame maaltijd gemaakt op basis van Chinese lekkernijen? Probeer dan deze witte koolsalade! Ook handig om mee te nemen naar je werk en te eten als lunch.
Stap 1. Weeg en meet alle ingrediënten af. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd daarna de kip in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit de wokolie in een pan en bak de kip in 1 minuut op middellaag vuur. Voeg daarna alle kruiden aan de kipblokjes toe. Bak de kipfilet daarna goudbruin op laag vuur.
Stap 2. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de Hoisinsaus en de satésaus in een kommetje. Doe de witte kool, de peen, de sojabonen, de lauwwarme rijst, de lauwwarme kip en de saus in een bowl en mix het. Zorg ervoor dat de saus goed verdeeld is.
Garneer eventueel met een handje cashewnootjes.