Ingrediënten
- 1 tl Kaneel
- 1 tl Paprikapoeder
- 1/2 tl Zout
- halve (ong. 850 gram) Flespompoen
- beetje (invetten van de bakvorm) Kokosolie
- 2 Rode uien
- 2 teentjes Knoflook
- 50 gram Rozijnen
- 1 tl Chilipoeder
- 60 gram Olijven in plakjes
- 350 gram Zoete aardappel
- 250 gram Magere franse kwark
Benodigdheden
- Oven
- Beslagkom
- Springvorm
Bereidingswijze
Zin in wintercomfort food? Probeer dan eens deze frittata! Het is een aparte smaakcombi doordat zoete- en hartige ingrediënten met elkaar gecombineerd zijn. Daarnaast breekt het seizoen van de pompoen aan. Een ideale groenten die ontzettend veelzijdig is. Zo is pompoen gezond en laag in calorieën. Één stuk van deze frittata bevat maar 149 kcal.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de pompoen en zoete aardappel in kleine blokjes en doe ze in een grote mengkom. Wanneer je ze goed wast is het niet nodig ze te schillen.
- Snijd de rode ui en knoflook in stukjes en doe ook dit in de beslagkom.
- Spoel de rozijnen af en laat ze eventjes weken voor je ook deze toevoegt aan het mengsel.
- Voeg de olijvenplakjes toe.
- Voeg de 6 eieren, de kwark of skyr en de kruiden (kaneel,zout,paprikapoeder,chilipoeder) toe en meng het geheel goed.
- Doe alles in een ingevette bakvorm en zet in de oven voor ongeveer 60 minuten. De laatste 10 minuten kun je de temperatuur eventueel ophogen afhankelijk van de kleur van de frittata.
Tips:
- Voor dit recept heb je maar een halve pompoen nodig. Van de overige helft kun je heerlijke pompoensoep maken, serveer ze samen als lunch.
- Om de bakvorm in te vetten kan je iedere olie gebruiken. Mijn voorkeur ging uit naar kokosolie en daarom is deze in het recept verwerkt. Een andere olie kan dus ook.
Eet smakelijk!