Ingrediënten
- 50 gram Hazelnoten
- 50 gram Walnoten
- 80 gram Havervlokken
- 20 gram Pompoenpitten
- 20 gram Gedroogd fruit (goji’s, cranberry’s, rozijnen)
- snufje Zout
- 1,5 scoop chocolade Whey eiwit
- 2 el Kokosolie
- 2 el Tahini
- 2 el Maple Syrup
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpapier
Bereidingswijze
Granola is zálig, zeker als je het zelf maakt. In dit recept hebben we onze whey proteïne verstopt, zodat ie lekker eiwitrijk is. Ook nog eens relatief koolhydraatarm, mocht dat jouw voorkeur hebben. Enjoy!
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
Stap 2: Hak de noten, pitten en het gedroogd fruit in stukjes met een mes of in een foodprocessor. Doe dit vervolgens in een kom en voeg de havermoutvlokken, een snufje zout en 1 ½ scoop whey-poeder toe.
Stap 3: Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron en meng dit met de tahini en maplesiroop.
Stap 4: Meng de natte en droge ingrediënten samen en spreid uit over de bakplaat. Bak in ongeveer 25 min goudbruin. Haal uit de oven en laat goed afkoelen voor gebruik. Bewaar in een luchtdichte pot of bakje om de granola lekker vers en knapperig te houden.