Ingrediënten
- 50 gram botersla
- 100 gram mais
- 150 gram Rode kool
- 150 gram Sugar snaps
- 1 tl. Sesamolie
- halve tl. Knoflook
- 2 el. Kokosflakes
- 1 tl. zwart sesamzaad
- 300 gram Watermeloen
- halve Limoen
- snufje Zout
- 2 takjes Verse munt
Benodigdheden
Bereidingswijze
Kijkend naar de kalender is de lente officieel nog niet eens hier, maar haal gerust de zomer even in huis met dit gezonde en vrolijk stemmende saladerecept. Geef jezelf een ticket to the tropics met deze regenboog aan ingrediënten, als het even kan geserveerd in hét symbool van onbezorgde droomvakanties: een kokosnoot.
Stap 1. Snijd de watermeloen in blokjes en marineer met het sap van een halve limoen een snufje zout en fijngesneden munt. Zet in de koelkast en bereid ondertussen de rest van de salade.
Stap 2. Snijd de sla in grove stukken en de rode kool in fijne repen. Voeg dit bij elkaar samen met de maïs.
Stap 3. Verwijder de draadjes van de sugarsnaps door het puntje af te snijden. Snijd de sugarsnaps in stukjes van ongeveer 1 cm. Roerbak de sugarsnaps 3 minuten op hoog vuur samen met een half teentje knoflook en 1tl sesamolie. Voeg ze daarna bij de rest van de salade.
Stap 4. Meng de gemarineerde watermeloen door de salade en garneer met zwart sesamzaad en kokosrasp.