Ingrediënten
- 350 gram Pangasiusfilet
- 400 gram Champignons
- 1 Rode paprika
- Halve Courgette
- 3 Bosui
- Halve geschilde Mango
- 100 milliliter Alpro rice cuisine
- 75 gram Koh Thai groene curry pasta
- snufje Zwarte peper
- kleine eetlepel Olijfolie
Benodigdheden
- Wokpan
Bereidingswijze
Aziatische gerechten zijn echte smaakbommen! Dit komt doordat veel van deze gerechten focussen op het algehele mondgevoel, oftewel bitter, zuur, zoet en zout. Doordat alle smaakpapillen worden geprikkeld, krijg je een heel voldaan gevoel na het eten van zo’n gerecht. En het fijne van een curry is dat het heel gemakkelijk te maken is! Een ideaal eenpansgerecht, je hebt minder tijd nodig en je hebt minder afwas, maar juist de volle smaak. Uiteraard kun je een curry pasta ook zelf maken, maar op een doordeweekse avond mag je het ook simpel houden, door een kwalitatief potje curry pasta te gebruiken. Zo combineer je verse ingrediënten met een smaak boost uit een potje, en dat zorgt voor een super snel resultaat!
- Snijd de paprika, courgette en de champignons in kleine reepjes en snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de pangasius filets in de lengte doormidden en vervolgens in grove stukken.
- Verhit de eetlepel olijfolie in een wok en voeg hier de curry pasta aan toe. Laat dit even een minuutje garen en voeg vervolgens de Alpro rice cuisine toe.
- Voeg nu de paprika, courgette en champignons toe en laat dit op hoog vuur 3 minuten garen. Draai het vuur nu helemaal laag en verdeel de stukjes pangasius over de groenten. Besprenkel de vis met wat versgemalen zwarte peper en laat dit in 7 minuten gaar stomen met een deksel op de wok.
- Wanneer de vis gaar is kunnen de ringetjes bosui en de mango toegevoegd worden. Roer het geheel nog een keer voorzichtig door, zodat de vis niet uit elkaar valt.
- Verdeel de heerlijke viscurry over twee borden, en serveer het direct of met wat zilvervliesrijst. Voor wat extra pit zou je ook nog een rood pepertje toe kunnen voegen!