Ingrediënten
- 125 ml. plantaardige kookroom light
- 250 gram doperwten diepvries
- 50 gram Geraspte kaas
- 2 tl. Paprikapoeder
- 2 tl. Kurkumapoeder
- 1/2 tl. Knoflookpoeder
- 1 Groente bouillonblokjes
- Optioneel: 50 ml. Water
- 1 el. Bloem
- 1 el. Olijfolie
- 1/4 tl. Chilipeper
- Optioneel: snufje Peper en Zout
- 1 Sjalotjes
- 50 gram (ongekookt afwegen) Basmati rijst
- 1 tl. Peterselie
- Optioneel: sap Citroensap
Benodigdheden
- Spatel
- Vergiet
- Theedoek
- Maatbeker
- Kookpan
- Kom
Bereidingswijze
Op een makkelijke manier kennismaken met de Spaanse keuken maar dan in een vegetarisch jasje? Probeer dan deze heerlijke vegetarische paella met kaas.
Voor het kiezen van de kaas: ik ging zelf voor een volle belegen kaas, vanwege de smaak en haar karakter. Je kunt ook voor 30+-kaas gaan, dan zou ik wel de belegen variant nemen. Maak het gerecht vegan door de kaas te vervangen door edelgistvlokken of een vegan kaas naar keuze.
Stap 1: Weeg en meet alle ingrediënten af. Zet ondertussen een pan met water op voor de rijst.
Stap 2: Als de rijst gekookt heeft, giet je deze af en doe je het vervolgens weer terug in de pan. Voeg de room, de olie en de bloem toe en roer goed met de spatel door het mengsel, anders krijg je klontjes.
Stap 3: Voeg het bouillonblokje met het water toe. Voeg daarna alle kruiden toe. Blijf goed roeren. Laat de kruiden voor vijf minuten op zacht vuur in de rijst trekken.
Stap 4: Voeg de tuinerwtjes en de kaas toe. Blijf goed roeren en wacht tot de kaas gesmolten is. Wil je een iets dunnere saus voor de paella? Voeg er dan zelf nog wat water of room aan toe.
Stap 5: Serveer de paella in een diep bord en top af met een klein beetje sap (naar behoefte) van een citroen en eventueel peper en zout.
Eet smakelijk!