Ingrediënten
- 10 vellen Hartige taartdeeg
- 1 witte of gele ui
- 100 gram Prei
- 75 gram Gorgonzola
- 2 el. maizena
Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
Deze smaakvolle, hartige empanada’s zijn perfect voor liefhebbers van de vegetarische keuken en bieden een fantastische combinatie van knapperig deeg en een vulling van groenten en gorgonzola. Met maar vijf ingrediënten staat dit simpele recept in een handomdraai op tafel. Of je nu een vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar een verrukkelijke vleesvrije optie, deze unieke empanada’s worden genieten!
Stap 1: laat het hartige taartdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2: pel ondertussen de ui en snijd in halve ringen. Snijd ook de prei doormidden en dan in dunne halve ringen. Spoel de prei schoon onder de kraan. Verkruimel de gorgonzola en meng samen met de prei, ui en 2 el maïzena in een schaal.
Stap 3: druk met een rond schaaltje de vellen hartig taartdeeg uit zodat je een ronde vorm krijgt. Schep 1,5 el vulling in het midden van het taartdeeg. Vouw dubbel en druk de randen dicht met een vork. Herhaal met de andere negen vellen taartdeeg.
Stap 4: Bak de empanada’s op een bakplaat met bakpapier in 10-15 minuten gaar of totdat ze goudbruin zijn.
Tip: bewaar de empanada’s in de vriezer zo heb je altijd een lekkere snack.