Ingrediënten
- 1 pakje Gold&Green Pulled Oats
- 500 ml. + 250 ml. Ongezoete amandelmelk
- 2 el. Wokolie
- 2 el. Ketjap
- 100 gram (ongekookte) Basmati rijst
- 500 gram Sperziebonen
- 4 stuks Tomaten
- 1 tl. Komijnpoeder
- 1 tl. Kardemonpoeder
- 1 tl. Gemberpoeder
- 1 tl. Uienpoeder
- 2 tl. Paprikapoeder
- 1/2 tl. cayennepeper
- 1/2 tl. Zwarte peper
- 1 tl. Currybladeren
- 1 tl. Mosterdzaad
- 1 tl. Korianderpoeder
- 2 el. Bloem
Benodigdheden
- Garde
- Maatbeker
- Kookpan
- Kom
Bereidingswijze
Sinds kort is het vegan-schap van Albert Heijn een vleesvervanger rijker. Pulled Oats van Gold&Green is een mix van haver, tuinbonen en erwtjes, welke samen een volledig aminozuurprofiel vormen. Een volwaardige vleesvervanger dus! Tijd voor een nieuw FIT-recept om deze nieuwe aanwinst uit te proberen. Deze curry is spicy en een klein beetje zoet. Volledig vegan en voor een curry laag in calorieën. Daardoor ook heel geschikt voor een slanke mealprep. Snel naar de AH en direct door naar de keuken dus!
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Zet de waterkoker aan en giet het kokende water voor de rijst en de sperziebonen in de pannen. Maak de sperziebonen schoon en snijd de cocktailtomaten in vier partjes.
Stap 2: Kook de rijst en de sperziebonen. Sperziebonen kook ik altijd zo’n 10-12 minuten, dan zijn deze lekker zacht.
Stap 3: Zet de middelgrote kookpan of braadpan op middelhoog vuur en braad de pulled oats met 2 eetlepels wokolie aan. Als de olie goed is opgenomen voeg je de 2 eetlepels ketjap aan de pulled oats toe.
Stap 4: Voeg hierna de amandelmelk en de kruiden toe. Roer goed! Zodra de amandelmelk goed verwarmd is, kun je de bloem toevoegen. Roer met de garde snel en stevig zodat je geen klontjes van de bloem krijgt. Voeg er de tomatenpartjes aan toe. Laat de curry voor 10 minuten op laag vuur staan; zet daarvoor een kookwekker.
Stap 5: Giet de rijst en de sperziebonen af en zet het vuur uit. Laat deze nog voor de resterende tijd van de kookwekker in de pan met het deksel erop. Als de kookwekker afgaat kun je de sperziebonen en de rijst aan de curry toevoegen. Goed roeren en circa 1 minuutje laten staan.