Ingrediënten
- 1 el. Zonnebloemolie
- 1 Sjalotjes
- 25 gram Bloem
- 200 ml. Ongezoete amandelmelk
- 250 ml. paddenstoelen bouillon
- 2 tl. zwarte peperkorrels
Benodigdheden
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
Pepersaus is een classic in de westerse keuken. Met dit recept maak je een heerlijke plantaardige saus die een perfecte smaakmaker is voor je groenten of puree. Het maakt bijvoorbeeld een perfect paar met het recept voor bloemkoolpuree. Lekker voor de feestdagen, en daarbuiten!
Stap 1. Pel en snipper het sjalotje. Verhit op laag vuur 1 el olie in een steelpannetje en fruit hierin het sjalotje.
Stap 2. Kook ondertussen 250 ml water en los hier een half bouillonblokje in op.
Stap 3. Voeg na ongeveer 5 minuten de bloem toe en roer goed door met een garde zodat er geen klontjes meer zijn.
Stap 4. Voeg dan beetje bij beetje de amandelmelk toe en blijf steeds goed de klontjes er uit roeren.
Stap 5. Na de amandelmelk kun je de bouillon er geleidelijk aan toevoegen. Zet het vuur hoger en laat de saus indikken tot gewenste dikte.
Stap 6. Crush ¾ el peperkorrels grof in een vijzel of met de platte kant van een mes en voeg deze toe aan de pepersaus.
Kerstdinertip! Je kunt deze saus van tevoren bereiden. Voeg dan wat extra bouillon toe want de saus dikt nog in als die afgekoeld is.