Ingrediënten
- 200 gram Natruli vegan gehackt
- 1 tl. Kurkumapoeder
- 1 tl. Peterselie
- 2 tl. Paprikapoeder
- 1 tl. Peper
- 2 tl. Uienpoeder
- 1 tl. Nootmuskaat
- Snufje Knoflookpoeder
- 2 el. Boter
Benodigdheden
- Koekenpan
- Kom
Bereidingswijze
Hoewel het nog redelijk warm is liggen de pepernoten en de kerstversiering al in de winkel. Sommige mensen klagen daarover, maar rond deze tijd van het jaar denk ik stiekem al aan stamppot met een lekkere gehaktbal. Maar dan wel vega graag! Daarom introduceert FIT.nl: de vegan gehacktbal voor de stamppot. Eiwitrijk, koolhydraatarm en dierenleedvrij; wat wil je nog meer?
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af.
Stap 2: Breek het Natruli-gehackt in kleine stukjes en voeg er alle kruiden aan toe. Kneed tot een geheel. Kneed daarna uit de grote bal 12 kleine gehaktballetjes. Draai de massa tot een mooi rond balletje.
Stap 3: Verhit in een braadpan twee eetlepels boter. Bak de gehacktballetjes in 8 minuten op middellaag vuur goudbruin. Regelmatig keren, anders krijg je zwarte gehacktballetjes en dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling!
Eet smakelijk!