Ingrediënten
- 2 tl. Garam masala
- 1 tl. Knoflookpoeder
- 1 tl. Citroengras
- Snuf Peper en Zout
- 2 tl. Uienpoeder
- 1 tl. Gemberpoeder
- 4 el. Wokolie
- 2 tl. Nootmuskaat
- 2 tl. Kerriepoeder
- 2 el. Kokosbloesemsuiker
- 1 el. Tomatenpuree
- 60 gram paneermeel
- 1 tl. Komijnpoeder
- 2 tl. Korianderpoeder
- 250 gram Tempeh
- 30 gram cashewnoten
- 1 stuks Flax seed egg
Benodigdheden
- Blender
- Keukenmachine / staafmixermolentje
- Koekenpan
- Theedoek
- Kom
Bereidingswijze
Mijn opa is geboren op het eiland Java en is na zijn jeugd daar te hebben doorgebracht verhuisde hij naar Nederland. Om mijn opa te eren heb ik op basis van zijn aantekeningen deze heerlijke Indonesische veganistische balletjes gemaakt. En voor de vleeseters een bonusrecept…
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Snijd de tempeh in kleine blokjes.
Stap 2: Maal de tempeh met de 2 eetlepels wokolie helemaal fijn tot een glad mengsel met een staafmixer. Voeg daarna de cashewnootjes toe en maal de cashewnootjes er middelgrof doorheen.
Stap 3: Meng daarna alle kruiden, het flax seed egg en de pankokruimels door elkaar en voeg deze aan het mengsel toe. Meng de kruiden en de panko goed door het gladde mengsel en kneed de tempeh tot balletjes met een diameter van circa 1 cm. Heb je geen flax seed egg tot je beschikking? Gebruik dan een eitje (maat S).
Stap 4: Verhit daarna in de braadpan de overige 2 eetlepels wokolie en bak de tempehballetjes goudbruin in 8 minuten op middellaag vuur. Regelmatig keren. Serveer direct.
Vleesoptie: vervang de tempeh voor 200 gram kipgehakt en 1 ei.