Ingrediënten
- 250 gram Havermeel
- 75 gram Kokosmeel
- 75 gram plantaardige eiwitpoeder
- 2 el. Kokosbloesemsuiker
- 1 el. Kaneel
- 1 volle el. Amandelpasta
- e el. Ahornsiroop
- 1 kleine Banaan
- 2-6 el. Havermelk
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Kom
Bereidingswijze
Eerder deze maand kwamen we met ons recept voor zelfgemaakte eiwitrepen. Deze waren echter niet geheel plantaardig, en we kregen dan ook veel verzoekjes om dit recept te veganizen. Dus hierbij: het ultieme recept voor heerlijke vegan eiwitrepen!
Stap 1. Bedek een ovenschaal met plasticfolie. Heb je dit niet in huis? Vet de ovenschaal dan in.
Stap 2. Meng in een grote mengkom de droge ingrediënten: het meel, vegan eiwitpoeder, de kokosbloemsuiker (of gewone suiker) en kaneel. Meng goed door elkaar.
Stap 3. Meng de amandelpasta (of pindakaas), ahornsiroop en de geprakte banaan samen met een blender of handmixer tot een vloeibare, egale massa.
Stap 4. Giet het natte mengsel bij het droge en meng goed. Het beslag moet kruimelig zijn.
Stap 5. Voeg met een lepel de havermelk toe, één lepel per keer, tot er een dik en stevig beslag wordt gevormd. Pas op dat het niet te nat wordt.
Stap 6. Verdeel het deeg over de beklede ovenschaal en druk stevig aan. Zet het minimaal 30 minuten in de koelkast zodat het het steviger wordt. Snijd het vervolgens in 14 stukjes. Dat betekent: 14 dagen lang elke dag een vegan eiwitreep!
In de koelkast kan je deze repen ongeveer 4 dagen bewaren. Wil je het langer bewaren, doe dan je voorraadje in de vriezer. Per stuk verpakt zodat je ze makkelijk mee kunt nemen.
Je kunt variëren met de ingrediënten en zo vegan eiwitrepen maken met verschillende smaakjes:
- gek op chocola? Voeg cacaopoeder toe of gebruik proteïnepoeder met chocoladesmaak!
- voeg stukjes gedroogd fruit toe voor een lekkere fruitreep. Rozijntjes of dadels bijvoorbeeld, of gedroogde mango.
- nootjes doen het ook erg goed in deze protein bars. Aanraders zijn walnoten, pecannoten en macadamia’s. Hak ze wel zeer fijn.