Ingrediënten
- 2 blikken (400 gram) Gepelde tomaten
- 1 blik (400 gram) Kidneybonen
- 1 blik (400 gram) Zwarte bonen
- 700 gram Zoete aardappel
- Middel grote Wortel(s)
- 1 Groene paprika
- 1 Gele paprika
- 1 Rode paprika
- 1 klein blikje (150 gram) mais
- 1 middelgrote Ui
- 3 teentjes Knoflook
- Halve tl. Gerookte paprikapoeder
- kwart tl. Chilipoeder
- kwart tl. Komijnpoeder
- kwart tl. Zwarte peper
- kwart tl. Zout
- handje Verse koriander
- (optioneel) 4 tl. Griekse Yoghurt 0% vet
Benodigdheden
- Pan
Bereidingswijze
Met dit recept voor vega(n) chili sin carne maak je indruk! Deze heerlijke vegetarische chili is klaar in een handomdraai en een lust voor het oog. Het is zowel ideaal als mealprep als een etentje. Bovendien kan het ook makkelijk vegan gemaakt worden door de Griekse yoghurt in de garnering achterwege te laten, of te vervangen door sojayoghurt.
Stap 1: Hak de ui en knoflook fijn, zet apart. Snijd ook de wortel & zoete aardappel in stukjes, en zet ook dit apart.
Stap 2: Doe wat olie in een grote stoofpan of wok met deksel en fruit hierin de ui en knoflook tot het glazig wordt (ca 3 min). Doe hier vervolgens de wortel en zoete aardappel bij en bak 5 min mee.
Stap 3: Voeg het (gerookte) paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, de zwarte peper en het zout toe, samen met de gepelde tomaten. Prak de tomaten in de pan iets fijner met een vork en roer alle kruiden en groenten goed door. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten sudderen op matig vuur.
Stap 4: Snijd in de tussentijd de 3 paprika’s en zet apart. Open de blikken bonen en mais, en spoel even af. Doe dit in de pan en laat nog eens 10 minuten (of langer) sudderen op matig vuur.
Stap 5: Verdeel over 4 borden, serveer met een eetlepel Griekse yoghurt (of sojayoghurt) en koriander. Smaakt ook heerlijk met rijst. Eet smakelijk!