Ingrediënten
- 4 Rijstvellen
- 20 gram Rijstnoodles
- 35 gram Komkommer
- 35 gram wortel julienne
- 25 gram Diepvriesfruit: mango
- 1 Lente-ui
- 1 tl. Sesamzaadjes
- 1 ei Ei
- kwart jalapeño peper
- 5 gram Verse Gember
- 1 teen Knoflook
- sap van een halve Limoen
- 4 gram Donkerbruine basterdsuiker
- 25 ml. Sojasaus
- 10 ml. Sesamolie
Benodigdheden
- Groot rond bord met een randje
Bereidingswijze
Deze heerlijke rolletjes, gevuld met een kleurrijke mix van verse groenten, zijn een klassieker uit de Aziatische keuken. Wikkel ze in rijstpapier en geniet van de verfrissende smaken en texturen van deze authentieke en gezonde verse loempia’s. Volg de eenvoudige stappen hieronder om je eigen verse veggie spring rolls te maken. Optioneel met de pittige saus!
Stap 1: bereid eerst de vulling van de spring rolls voor. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking en spoel ze daarna af met koud water.
Stap 2: klop 1 ei los in een kommetje en bak in een beetje sesamolie een omelet. Snijd deze vervolgens in kleine reepjes.
Stap 3: snijd de komkommer in dunne reepjes van ongeveer 8 cm lang. Doe hetzelfde met de lente ui. Snijd dan de mangoblokjes in kleine stukjes. Doe dit alles samen met de wortel, de koude rijstnoedels en de omeletreepjes in een kom en meng ze door elkaar.
Stap 4: maak de dressing klaar. Rasp de gember en pers de knoflook uit. Snijd een kwart van de Jalapeño met pitjes fijn. Doe dit samen met de suiker, sojasaus, sesamolie en het sap van een halve limoen in een schaaltje en roer goed door elkaar.
Stap 5: nu kan je de spring rolls gaan rollen. Pak een groot bord met een randje en vul met een klein laagje water. Dompel hier de spring roll vellen in en zorg dat beide kanten goed nat zijn. Leg dan op een snijplank of een schoon aanrecht naast elkaar neer. Strooi de sesamzaadjes over de vellen en verdeel dan de vulling over de 4 spring roll vellen. Leg de vulling langwerpig in het midden van het vel. Vouw de voorkant van het vel over de vulling heen, klap dan de zijkanten naar binnen en rol de spring roll naar voren dicht.