Ingrediënten
- 700 gram Uien
- 50 gram Roomboter
- 1 Runderbouillonblokjes
- 1 eetlepel Bloem
- 2 blaadjes Laurier
- snufje Tijm
- 4 Sneetjes Stokbrood
- 50 gram Geraspte kaas
Benodigdheden
Bereidingswijze
Lente, zomer, herfst of winter: uiensoep past bij élk seizoen! Een lekkere lichte soep met een volle smaak, waardoor je smaakpapillen tevreden gestemd worden. En je houdt nog wat ruimte over voor een riant toetje of een wijntje. Of allebei 😉 Hoe dan ook: enjoy!
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Laat 1 minuut zachtjes doorkoken en zet vervolgens van het vuur af. Giet het water in een kan.
Stap 2. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit een pan op middelhoog vuur en smelt de boter in de pan. Voeg de uienringen samen met het snufje tijm toe en bak het geheel in 15 minuten goudbruin. Voeg de bloem toe en bak dat nog 1-2 minuten mee. Voeg de bouillon en het laurierblad toe en laat 30 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 3. Beleg de sneetjes stokbrood met de geraspte kaas en doe deze 5-7 minuten in de oven. Doe de soep in kommen en voeg de stokbroodjes toe.