Ingrediënten
- 250 ml. Griekse Yoghurt 0% vet
- kwart Komkommer
- 2 teentjes Knoflook
- 1 tl. Munt (gedroogd)
- halve tl. Dille (gedroogd)
- Kwart sap uit Citroen
- scheutje Olijfolie
- snufje Zwarte peper
- snufje Zout
Benodigdheden
- Vergiet
- Kom
Bereidingswijze
Tzatziki is een traditioneel gerecht uit Griekenland en erg populair bij Nederlanders. Gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer en knoflook. Heerlijk als dip, maar ook perfect bij gegrild vlees of vis!
Stap 1. Schil de komkommer en rasp deze in grove reepjes boven een fijne vergiet. Laat de komkommer in het vergiet uitlekken. Versnel dit proces door een snufje zout over de komkommer te strooien.
Stap 2. Doe de yoghurt in een kom en knijp er 2 teentjes knoflook boven uit. Rasp de knoflook wanneer je geen knoflookpers hebt. Voeg een kleine scheut olijfolie toe. Voeg vervolgens de munt en dille toe aan het mengsel.
Stap 3. Voeg het sap van een kwart citroen toe en meng daarna het yoghurtmengsel met de uitgelekte komkommer. Voeg peper en zout toe naar smaak. Let op: maak de tzatziki niet te zout!
Laat de tzatziki minimaal een uur in de koelkast staan om hem op smaak te laten komen.