Ingrediënten
- 50 gram Pompoenpitten
- 50 gram Zonnebloempitten
- 180 gram Medjoul dadels
- 100 gram Havermout
- 25 gram Agavesiroop
- 5 gram Kaneel
- 25 milliliter Ongezoete amandelmelk
- 3 rijpe fijngeprakte Bananen
- 2 eetlepels citroensap Citroensap
- 1 rijpe Mango
- 100 gram Kokosbloesemsuiker
- 100 gram Extra pure chocolade
- 20 gram Kokosolie
- klein beetje Cacaopoeder
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
- Springvorm
Bereidingswijze
Ben je niet in het bezit van een oven, maar wil je toch een taart maken? Dan is dit ideaal om te serveren als toetje – of gewoon als tussendoortje bij de koffie natuurlijk. De bodem is lekker zoet en plakkerig door de medjool-dadels, die snoepjes uit de natuur zijn. Medjool-dadels zijn echte smaakmakers in de gezonde patisserie, ze zorgen gelijk voor structuur en ze kunnen een groot gedeelte van de suiker vervangen. En van minder suiker wordt je lijf blij! Door de tropische vulling krijg je het zomerse gevoel gelijk te pakken, dus gauw die keuken in om jezelf en anderen te verrassen met deze heerlijke smaakcombinatie. Heb je vragen of opmerkingen over het recept? Laat dan hieronder even een berichtje achter.
- Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan je keukenmachine of staafmixermolentje tot je een plakkerig ‘deeg’ hebt, dit hoeft niet helemaal samenhangend te zijn. Druk dit deeg vervolgens in de springvorm en zorg dat je aan de zijkanten een opstaand randje hebt van 1 cm. Zet het in de koelkast terwijl je met de vulling bezig gaat.
- Zet een pannetje op het vuur en voeg de geprakte banaan en de kokosbloesemsuiker toe. Laat dit zo’n 10 minuten pruttelen tot het iets is ingedikt en de suiker is opgelost, dit is je bananenkaramel. Laat afkoelen in de vriezer.
- Snijd de mango in plakjes en meng deze met de citroensap, verdeel vervolgens over de bodem. Verdeel hier de afgekoelde bananenkaramel over en zet terug in de koelkast.
- Smelt de pure chocolade au bain marie. Voeg hier vervolgens de kokosolie aan toe; hierdoor krijgt je chocolade een mooie glans. Verdeel de chocolade over de bananenkaramel en bestuif met wat rauwe cacaopoeder.
- Garneer met een takje munt en serveer het liefst met een heerlijke smoothie of cocktail.
Tips:
- Deze taart is eigenlijk met alle soorten fruit te maken. Als je geen mango kunt vinden, is dit ook heerlijk met ananas. Of wil je liever op de Hollandse tour? Probeer het dan eens met rijpe peren of zoete perziken.
- Je kunt de taart ook extra tropisch maken door de cacaopoeder te vervangen door kokosrasp. Verdeel dit over de gesmolten chocolade voordat deze hard is geworden, zodat de kokos er mooi aan blijft plakken.