Ingrediënten
- 400 gram Refried beans (volgens eerder recept)
- 6 kleine Maïstortilla’s
- 300 gram Zoete aardappel
- 1 tl. Paprikapoeder
- Halve tl. Knoflookpoeder
- 1 tl. Sesamzaadjes
- snufje Zout
- 50 gram Rode kool
- Halve Limoen
- 1 tl. Agavesiroop
- 2 handjes Spinazie
- 2 el. Olijven in plakjes
Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
Heb jij ons recept van refried beans al gemaakt? Echt het proberen waard! Zeker als smakelijke toevoeging aan dit nieuwe recept voor tostadas met zoete aardappel. Net als de refried beans is dit recept 100% plantaardig en zit het vol verrassende smaakmakers. Rapido, naar de keuken dus!
Stap 1. Snijd de rode kool in fijne repen en marineer in het sap van ½ limoen, 1 tl agave en 50 ml water. Laat dit minstens 20 min intrekken in de koelkast.
Stap 2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel in plakjes en daarna in kwarten. Kruid de zoete aardappel met 1 tl paprikapoeder, ½ tl knoflookpoeder, 1 tl sesamzaadjes en een snufje zout. Verdeel de zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven. Leg na 10 minuten ook de tortilla’s in de oven. Deze kun je direct op een ovenrooster leggen voor het beste resultaat. De tostadas zijn klaar na 7-10 minuten. Ze moeten lekker krokant zijn maar niet te donker kleuren.
Stap 3. Bereid nu de refried beans volgens eerder recept. Deze stap kun je overslaan als je kant en klare refried beans hebt gekocht.
Stap 4. Snijd de spinazieblaadjes in dunne repen en bereid ook de garnering voor door de koriander of peterselie fijn te snijden.
Stap 5. Beleg nu de tostadas door ze in te smeren met 1 el refried beans, daarop de gesneden spinazie, de zoeteaardappelblokjes en maak af met de rode kool, olijven en garnering. Ook lekker met jalapenos!