Ingrediënten
- 4 Tortilla wraps
- eetlepel Olijfolie
- snufje Zout
- halve theelepel Paprikapoeder
Benodigdheden
Bereidingswijze
Eet je vaak gedachteloos een hele zak chips van de suup leeg? Stop daarmee! Maak in plaats daarvan zélf je chips, zoals met dit recept voor tortillachips. Niet dat deze nu zo schokkend gezond zijn, maar wel iets meer fit-proof vanwege het hogere eiwitgehalte. Ook zijn ze lager in vet dan gewone chipjes. Bovendien eet je net iets meer mindful van een kostje dat je zelf hebt gemaakt. Dus: enjoy!
Stap 1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de tortillawraps diagonaal in 8 stukjes. Meng de olie met paprikapoeder en een snufje zout. Geen fan van paprikasmaak? Laat het paprikapoeder achterwege en ga voor naturel. Of toch liever een pittige smaak? Kies dan voor een snufje cayennepeper.
Stap 2. Haal de wrapdriehoekjes door de olie. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak ze 10-12 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen en serveer met een lekkere dip zoals deze zelfgemaakte guacamole!