Ingrediënten
- 1 el. Phanaeng currypasta
- 1 teentje Knoflook
- Halve Uien
- 75 gram Zilvervliesrijst
- 100 gram Kipfilet
- 200 gram Broccoli
- 1 stuk Tomaat
- 1 tl. Gemberpoeder
- 1 tl. Zwarte peper
- 100 ml. Kokosmelk light
- 1 el. Olijfolie
- 1 handje cashewnoten
- 1 mespunt Sambal
Benodigdheden
- Wokpan
- Kookpan
Bereidingswijze
Wist je dat een Thaise kipcurry echt heel lekker kan zijn? Give it a try! Probeer dit recept met een zoete en romige smaak van kokosmelk.
- Snijd de ui en knoflook in stukjes. Doe de olie in een wokpan en fruit de ui en knoflook. Snijd daarna de kip in stukjes en doe de kip bij de wokpan in.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook gelijk ook de broccoli en serveer deze op een apart schaaltje erbij.
- Vervolgens kruid je de kip met zwarte peper. Daarna voeg je eerst de kokosmelk en dan de rest van de kruiden toe aan de kip. Laat de kruiden er goed intrekken en laat het geheel even door sudderen.
- Snijd de tomaat in stukjes en voeg dit samen met de thaise groente mix aan de saus toe.
- Als laatst doe je de cashewnoten bij de saus in. Laat de boel weer even doorsudderen en proef hoe het geheel smaakt.
- Nu kun je de rijst met de curry opscheppen.
- Geniet ervan 😉
Tips:
- Dit gerecht bevat vanwege de kokosmelk wel vrij veel verzadigd vet. Wil je het gerecht gezonder maken dan kun je de kokosmelk vervangen door magere yoghurt. Je krijgt dan meer een Indiase curry variant.
- De kip kun je ook afwisselen met kippendijen.
- Ook is dit gerecht lekker met zoete aardappel en paprika.