Ingrediënten
- 200 gram (gekookte) Witte rijst
- 150 gram Kipfilet
- Halve Broccoli
- Halve Ui
- 1 teen Knoflook
- 50 militer Kokosmelk
- 125 gram Champignons
- kwart pakje Thaise groene curry pasta
- 1 eetlepel Wokolie
Benodigdheden
- Wokpan
- Kookpan
Bereidingswijze
Deze Thaise groene curry met rijst is een overheerlijke gezonde eiwitrijke maaltijd.
Je kunt het recept op de volgende manier gezonder maken:
- Kies zilvervliesrijst in plaats van witte rijst.
- Maak je eigen curry pasta in plaats van uit een pakje.
- Gebruik kokosmelk light in plaats van gewone kokosmelk.
Stap 1: Snijd de knoflook en ui.
Stap 2: Verhit de aangegeven hoeveelheid braadvet in een wokpan en fruit de ui en knoflook. Fruiten houdt in dat de ui een goudgele kleur krijgt. Leg vervolgens de gefruite ui en knoflook op een bord.
Stap 3: Kook de rijst
Stap 4: kook de broccoli
Stap 5: Snijd de kipfilet in blokjes. Kruid de blokjes met wat peper. En bak de kip in een wokpan gaar.
Stap 6: Snijd de champignons in stukjes en doe deze bij de kip in.
Stap 7: Doe vervolgens de kokosmelk en de currypasta bij de wokpan in.
Stap 8: Doe de ui en knoflook er weer bij en laat het geheel nog even sudderen.