Ingrediënten
- 150 gram Sushi rijst
- 200 gram Zalmfilet
- halve tl. Japanse shichimi togarashi kruiden
- 2 el. Sojasaus
- 60 gram Edamame
- 100 gram Komkommer
- 5 radijsjes
- 1 vel Nori
- halve Avocado
- 1 el. Sesamzaadjes
- 15 gram lichte miso pasta
- 25 gram Mayonaise
Benodigdheden
- Koekenpan
Bereidingswijze
Een simpele sushi bowl, heerlijk voor op warme dagen. Voor deze sushi bowl gebruiken we Japanse smaken zoals shichimi togarashi om de zalm te marineren en miso pasta voor een miso mayonaise on the side.
Tip: kook de rijst alvast van tevoren zodat het kan afkoelen voordat je gaat eten. Met de groenten kun je elke keer variëren, voeg bijvoorbeeld eens wakame toe of vervang de radijsjes door wortel.
Stap 1. Meng de shichimi togarashi kruiden met de sojasaus en leg de zalm hier in om te marineren. Houd je van spicy gebruik dan 1 tl. kruiden in plaats van een halve.
Stap 2. Kook 150 gram sushi rijst zoals aangegeven op de verpakking. Draai ondertussen de zalmmoten om zodat beide kanten de marinade opnemen.
Stap 3. Bereid de groenten voor. Snijd de komkommer in schuine plakken en halveer deze vervolgens. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en knip het norivel in zessen.
Stap 4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Pel de schil van de avocado en snijd deze dan in dunne plakjes. Bestrooi de avocado met zwart sesamzaad.
Stap 5. Meng de miso met 1 el. warm water en 25 gram mayonaise en roer dit samen tot een dressing.
Stap 6. Bak nu de zalmfilets in een pan met een beetje boter op middelhoog vuur. Bak de zalm eerst op de huid voor 3 tot 4 minuten, draai de zalmfilets om en bak nog 2 minuten aan de andere zijde.
Stap 7. Verdeel de rijst over twee kommen, leg hierop de komkommer, radijsjes, edamame boontjes en avocado plakjes. Steek de nori vellen aan de zijkant in de kommen. Snijd de zalm in blokjes en verdeel ook deze over de sushi bowls. Serveer met miso mayonaise en sesamzaadjes.