Ingrediënten
- 1 theelepel Gesmolten kokosolie (geurloos)
- 2 Ui
- 5 teentjes Knoflook
- 2 theelepels Sambal
- 2 Tomaten
- 1000 gr Kouseband
- 275 gr Zilvervliesrijst
- 4 theelepels Masala
- 3 Bouillonblokje(s)
- 1 theelepel Vijf kruidenpoeder
- 350 gr (grote) Garnalen
- 100 gr Broccoli
Benodigdheden
- Wokpan
Bereidingswijze
Ooit al eens iets met kouseband gemaakt? Ondanks dat kouseband niet overal even makkelijk verkrijgbaar is, is het zeker de moeite waard hier naar op zoek te gaan voor dit recept. Je vindt deze boon, die veel in de Surinaamse keuken wordt gebruikt, op de markt, toko en in sommige gewone supermarkten (soms zelfs voorgesneden in de vriezer, lekker makkelijk).
- Dop de kouseband en snijd schuin in kleine stukken.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit ondertussen de knoflook en ui in de olie in een pan en voeg de sambal toe.
- Voeg de garnalen toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
- Voeg de overige ingrediënten toe en laat het geheel ongeveer 15-20 minuten pruttelen met een deksel op de pan totdat ook de kouseband gaar is. Eetsmakelijk!