Ingrediënten
- 100 gram Ontbijtspekjes
- 4 eetlepels Knoflookpoeder
- 4 plakjes Bladerdeeg
- 600 gram Verse bladspinazie
- 2 Ei
- 50 gram Pijnboompitten
- 75 gram Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Wokpan
Bereidingswijze
Spinazie, daar krijg je spierballen van, toch? Het is in ieder geval een ontzettend veelzijdige groente die je kan wokken, koken en verwerken in een hartige taart zoals deze spinazietaart met spekjes, pijnboompitten en knoflook. Toegegeven, dit recept is niet het meest gezonde recept. Je kan kiezen voor een gezondere variant door de spekjes te vervangen voor mager vlees en de Parmezaanse kaas voor 30+ kaas. Af en toe moet een calorierijk maaltje gewoon kunnen en dan is deze spinazietaart hartstikke lekker en gemakkelijk klaar te maken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Zet de wokpan op het vuur en voeg de spekjes en spinazie toe. Roer geleidelijk om en laat de spinazie slinken. Laat de spinazie uitlekken.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter goudbruin.
- Klop de eieren los en men met de spinazie, spekjes, kaas, knoflook en pijnboompitten.
- Bekleed een springvorm of ovenschaal met het deeg en doe de vulling erin. Vouw het deeg dicht over de vulling en prik er gaatjes in.
- Bak de taart ca. 20 minuten (dit verschilt per soort bladerdeeg, lees de verpakking!)