Ingrediënten
- 120 gram Verse bladspinazie
- 1/4 rijpe Mango
- 45 gram Edamame
- 1/4 rijpe Avocado
- 1 eetlepel gehakte Pecannoten
- halve eetlepel Pindakaas
- halve eetlepel Sojasaus
- 1 theelepel Agavesiroop
- naar smaak Peper en Zout
- 1 eetlepel Sojamelk
- 1 theelepel Citroensap
Benodigdheden
- Blender
- Kom
Bereidingswijze
Jij ook zo gek op pindakaas? Probeer dan deze salade met pindakaas-soja-dressing! Met pindakaas, avocado en pecannoten is deze salade een voedzame bron van gezonde vetten. Ook heel erg lekker met quinoa!
- Was de spinazie, droog deze met een theedoek en doe deze in een grote kom.
- Schil de mango, snij het vlees los van de pit en snij het in kleine stukjes. Voeg het vervolgens samen met de edamame toe aan de spinazie. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Snij ¼ van de avocado in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de salade.
- Voor de dressing, voeg alle ingrediënten samen. Deze kun je met de hand met een kleine garde mengen tot een romige consistentie of kies voor gemak en pak hiervoor dan de blender.
- Giet de dressing over de salade en schep deze goed om zodat alle ingrediënten zich met elkaar mengen.
- Garneer de salade met de gecrushte pecannoten.
Eet smakelijk 🙂