Ingrediënten
- 3 lange bladen Romeinse sla
- 100 gram Zilvervliesrijst
- 150 gram Kipfilet met bieslook
- 1 Zoete puntpaprika
- 200 gram Komkommer
- 3 Augurk(en)
- 1 theelepel Mosterd
- 2 eetlepels Sojasaus
- 1 theelepel Citroensap
- snufje Peper
Benodigdheden
Bereidingswijze
Dit receptje is ideaal om de overgebleven zilvervliesrijst van de avond ervoor in te verwerken! Door de rijst lekker aan te maken, geeft deze een heerlijke spicy tint aan je lunch en maakt het natuurlijk een goede bodem voor de rest van je werkdag. Zo krijg je met deze lunch al je benodigde vitamines, complexe koolhydraten en eiwitten binnen. De slawraps zijn makkelijk uit het vuistje te eten en dus ook ideaal om mee te nemen als lunch!
- Was de romeinse-slabladen en dep deze droog. Snijd vervolgens de paprika, komkommer en augurken in kleine reepjes en plakjes.
- Meng de mosterd, sojasaus, het citroensap en de zwarte peper tot een sausje en meng dit vervolgens met de gekookte zilvervliesrijst.
- Verdeel de slabladen over een bord en verdeel hier de gemarineerde zilvervliesrijst over. Beleg de slawraps vervolgens met de plakjes kipfilet en daarna met de plakjes groente.
- Serveer met een extra partje citroen en nog wat versgemalen peper! Eet smakelijk!
Tips:
- Genoeg kip gezien de afgelopen tijd? Probeer dit dan met runderrookvlees! Gebruik wel de licht gezouten versie, anders is het in combinatie met de sojasaus te zout.
- Wil je er een Aziatisch tintje aan geven? Vervang dan de mosterd door wasabi.
- Ook lekker (en kleurrijk) met wat knapperige geraspte wortel!