Ingrediënten
- 50 gram Gepofte spelt
- 100 gram (witte) Amandelpasta
- 80 gram witte Chocolade
Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
- Steelpan
- Blender of foodprocessor
Bereidingswijze
Koop jij vaak luxe speltcrackers of rijstwafels in de supermarkt? Maak ze voor de verandering eens thuis met dit recept voor zelfgemaakte speltcrackers!
Stap 1. Bekleed een bakplaat of een grote ondiepe schaal met bakpapier. Weeg 50 gram gepofte spelt af en crush kort in een foodprocessor of met een mes zodat het nog grove stukken bevat.
Stap 2. Smelt de witte chocolade in een mengkom in de magnetron voor ongeveer 1 a 2 minuten. Meng de witte chocolade met 100 gram amandelpasta en voeg dan de gepofte spelt hier aan toe.
Stap 3. Verdeel het mengsel over de bakplaat of schaal en zet dan in de koelkast om op te stijven voor ongeveer 1 uur. Is het mengsel afgekoeld en hard? Steek dan ronde wafels uit met een glas of snijd in rechthoekige repen.