Ingrediënten
- 3 eetlepels (Sesam)olie
- 1 medium Rode ui
- 1 Rode peper
- 2 tenen Knoflook
- 2 cm Verse Gember
- 60 gram Sojasaus
- 60 gram Honing
- sap van 1 Limoen
- 450 gram Haricot verts
- 8 plakken Filet d’ardenne
- 1 eetlepel Olijfolie
- beetje Zwarte peper
- 1 kilo Zoete aardappelen
- 20 gram Wasabi
- 100 gram Cream cheese light
- 30 ml Ongezoete amandelmelk
- beetje Zout
- 4 verse rode Tonijnsteaks
- 40 gram Sesamzaadjes
Benodigdheden
- Oven
- Steelpan
- Pan
Bereidingswijze
Komen er bijvoorbeeld vrienden eten, of wil je voor jezelf een lekker uitgebreide maaltijd klaarmaken is dit recept een echte aanrader!
1. Verwarm de sesamolie in een steelpan en voeg hier de rode ui en rode peper aan toe. Laat deze 2 minuten bakken totdat de rode ui glazig is geworden en bak vervolgens de knoflook en gember 1 minuut mee. Voeg vervolgens de sojasaus, honing en het water toe en breng aan de kook. Laat dit rustig borrelen totdat de saus wat is ingedikt en er ongeveer de helft van het vocht over is. Haal van het vuur en voeg het sap van 1 limoen toe. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik. (de saus kan ook erg goed een dag van tevoren worden gemaakt)
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en was deze. Kook de haricots verts in een pan met ruim kokend water en een snuf zout 6 minuten. Spoel de boontjes vervolgens af onder een koude kraan (hierdoor stopt het kookproces van de boontjes). Doe in een ovenschaal en voeg hier de eetlepel olijfolie en een snuf zwarte peper aan toe. Hussel goed door elkaar en verdeel de haricots verts in 8 hoopjes. Vouw de plakjes Filet D’ardenne in de lengte dubbel en rol hier de acht hoopjes boontjes in.
3. Kook de zoete aardappel in een pan met ruim kokend water in 15 minuten gaar. Bak de bonen bundeltjes in het midden van de oven in 14 minuten gaar totdat de ham lichtelijk krokant is.
4. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan kort tot deze goudbruin zijn. Leg vervolgens op een bord met wat zwarte peper en leg de tonijnsteaks hier in en duw de sesamzaadjes goed op alle kanten van de steak.
5. Giet de zoete aardappels af en prak deze samen met de cream cheese light, wasabi, ongezoete amandelmelk, zwarte peper en zout.
6. Verhit de 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de tonijnsteaks tussen de 45 seconde en 1 minuut per kant, keer regelmatig. Let op dat je de steaks goed in de gaten houd, niets is meer zonde dag een tonijnsteak die te ver door is gebakken.
7. Verdeel de zoete aardappelpuree over de 4 borden, snijd de tonijnsteaks in plakjes en verdeel deze over de aardappelpuree. Serveer hier 2 haricots verts bundeltjes bij en de terriyaki saus.
Smakelijk 🙂