Ingrediënten
- 150 gram Havermout
- 50 gram Speltmeel
- 40 gram Honing
- 40 gram Gesmolten kokosolie (geurloos)
- 10 gram Rauwe pinda’s
- 1 tl Cacao
- snuf Kaneel
- 5 Zout
- 30 gram Medjoul dadels
Benodigdheden
Bereidingswijze
Je eigen ontbijtgranen maken is gezonder, leuker en misschien ook wel lekkerder. Want op die manier kan je het precies jouw favoriete smaak geven. Ben jij net als ik gek op chocolade en candybars? Probeer dan deze granola eens uit! Vol smaak dankzij de chocolade, knapperige pinda’s, fudgy dadels en zomer-zoete honing. Loopt het water je al in de mond door deze omschrijving? Probeer het recept dan eens uit, want het is zeker de moeite waard!
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed je ovenschaal met bakpapier.
- Haal een hakmes door de rauwe pinda’s, medjool dadels en extra pure chocolade en hak deze grof.
- Meng de havermout, speltmeel, cacao, kaneel, zout, honing, grof gehakte pinda’s en gesmolten kokosolie in een kom en roer alles goed door elkaar. Zodat alle ingrediënten goed zijn verdeeld door het hele mengsel.
- Spreid uit over de ovenschaal en zet in het midden van de oven. Laat 40 minuten goudbruin bakken in de oven en roer het tussendoor om de 10 minuten even door.
- Laat de chocolade granola helemaal afkoelen en strooi hier de grove stukjes extra pure chocolade en dadels door.
- Heerlijk bij een kom magere kwark met wat fruit.