Ingrediënten
- 15 gram Verse Gember
- 1 el. Speculaaskruiden
- 2 zakjes Zwarte thee
- 2 tl. Bruine basterdsuiker
- 600 ml. OATLY havermelk barista edition
Benodigdheden
- Melkopschuimer
Bereidingswijze
Wie claimt dat de Hollandse keuken weinig te bieden heeft, heeft duidelijk niet aan Sinterklaas gedacht. Kikkers en muizen, marsepein, chocoladeletters, pepernoten, knetterharde schuimpjes en natuurlijk speculaas maken allemaal deel uit van onze jaloersmakende culinaire erfgoed. Vandaag hebben we een wel heel speciaal recept voor je… De Sint heeft ons namelijk toevertrouwd hoe hij het toch elk jaar bolwerkt, die pakjesavonden. Zijn geheim: deze Sinterklaas latte.
Stap 1. Schil de gember en snijd in repen. Zet een pannetje op laag vuur en verhit 1 el koek&speculaaskruiden om de smaken vrij te laten komen. Voeg hier de gember aan toe, 2 tl bruine suiker en 1 liter water. Breng aan de kook en laat inkoken tot 600 ml. Blijf regelmatig roeren.
Stap 2. Haal het pannetje van het vuur en laat dan twee theezakjes zwarte thee 15 min in het water trekken.
Stap 3. Zeef de thee door een fijne zeef of een theefilter. Laat de thee afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen fles in de koelkast.
Stap 4. Voor de Sinterklaas latte mix je 150 ml thee met 150 ml havermelk (of andere melk). Schuim dit samen op in de melkopschuimer en giet in een glas. Strooi er wat speculaaskruiden bovenop of giet er een kopje espresso bij en geniet van je Sinterklaas latte.