Ingrediënten
- halve Knolselderij
- 1 grote Ui
- 1 Kipfilet
- 2 Runderbouillonblokjes
- 1 liter Water
- grote theelepel Sambal
- 2 Eieren
- 2 kleine Bosuitjes
Benodigdheden
- Maatbeker
Bereidingswijze
Buiten is het koud, dus binnen wil je het zo warm mogelijk hebben. Vandaar dat juist onze Hollandse soepen in de winter zo geliefd zijn. In deze soep wordt een Hollandse, enigszins vergeten groente gebruikt: de Knolselderij! De groente is niet alleen enorm lekker en heeft zijn eigen unieke smaak, maar is ook nog eens goedkoop en dat is fijn voor de portemonnee na de dure december maand. Dit soepje is uitermate geschikt voor een lichte maaltijd op een koude winteravond en wanneer je iets snel en simpel, maar gezond klaar wilt maken. Gemaakt met ingrediënten die je waarschijnlijk wel in huis hebt, behalve de knolselderij natuurlijk. En het vleugje sambal geeft net dat extra beetje pit, waardoor de soep die extra verassing op de tong geeft!
- Snijd de dikke schil van de knolselderij en snijd deze in grove stukken (blokjes van 2 cm). Ontdoe de grote ui van zijn schil en snijd in ringen.
- Breng 1 liter water aan de kook voeg zodra het kookt de 2 bouillonblokjes toe.
- Kook ondertussen de beide eieren gaar in een aparte pan.
- Snijd de kipfilet vervolgens in kleine stukjes en voeg toe aan de kokende bouillon. Laat dit 4 minuten op middelhoog vuur doorkoken.
- Voeg daarna de knolselderij toe en laat dit 5 minuten mee koken. Voeg vervolgens de uienringen toe en laat dit tezamen nog 10 minuten koken, totdat de knolselderij beetgaar is.
- Voeg als laatste een flinke theelepel sambal toe naar smaak. Snijd vervolgens de bosuitjes in hele kleine ringetjes.
- Verdeel de soep over 2 grote soepkommen en garneer met 1 ei en de bosuitjes. Makkelijker kan niet, maar lekker is het absoluut!!