Ingrediënten
- 4 el. Wokolie
- 4 tl. Satékruiden
- 2 tl. Kerriepoeder
- 1/2 tl. Knoflookpoeder
- 1 tl. Peper
- 1 tl. Kurkumapoeder
- 1 el. Sojasaus
Benodigdheden
- Koekenpan
- Kom
Bereidingswijze
Laat de klodders glibberige pindasaus uit een potje voortaan maar lekker achterwege. Dit recept voor goddelijke saté-marinade is een ware kruidenrevolutie in jouw keuken, maar ook in jouw mond! Lekker op vlees(vervangers), groenten, rijst of wat je maar wil!
Stap 1: Weeg en meet alle ingrediënten af. Meng de kruiden in een apart bakje door elkaar. Voeg daarna de wokolie eraan toe. Mix goed.
Stap 2: Schenk de marinade daarna over maximaal 250 gram tempeh, tofu of kippendij. Masseer de marinade goed in vleesvervanger of vlees. Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan voor een optimale smaakbeleving. Strooi eventueel zout over de gemarineerde producten heen als je echt niet zonder kan.