Ingrediënten
- 1 Cantaloupe Meloen
- 75 gram Veldsla
- 250 gram Kipfilethaasjes
- 1 Rode paprika
- 2 el Yoghurt
- 2 tl Kerriepoeder
Benodigdheden
Bereidingswijze
Een kleurrijke maaltijd om het zomerse gevoel nog even vast te houden! Deze salade met meloen en kip is makkelijk te bereiden en ziet er ook nog eens overheerlijk uit. Vervang de kip door plantaardige kipstukjes om de salade diervriendelijker te maken. Enjoy!
Stap 1. Halveer de meloen en verwijder de pitten. Gebruik een meloenbolletjeslepel om zo veel mogelijk bolletjes uit te steken. Heb jij geen meloenbolletjeslepel? Probeer dan met een mes blokjes in de meloen te snijden en lepel deze vervolgens uit.
Stap 2. Verhit een beetje olie in de koekenpan en snijd de kip in blokjes. Marineer vervolgens de kip met de kruiden en bak deze goudbruin gaar.
Stap 3. Snijd de paprika in kleine blokjes en schep de veldsla en citroensap in een kom door elkaar. Schep vervolgens de meloen, veldsla en kip door elkaar in de kom. Roer in een kommetje en yoghurt en kerriepoeder door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Stap 4: Schep daarna de salade in de lege meloenhelften. Schep een gewenste hoeveelheid kerriesaus erover en geniet van je salade! 🙂