Ingrediënten
- 200 gram Sperziebonen
- 75 gram ongekookt Witte rijst
- Kwart pakje Boemboe Sajoer boontjes
- 1 teen Knoflook
- 1 eetlepel Wokolie
- 150 gram Kip
- Halve Ui
Benodigdheden
- Wokpan
- Kookpan
Bereidingswijze
Zin in iets Oosters? Probeer deze overheerlijke sajoerboontjes eens! Een eenvoudig en eiwitrijk recept uit Indonesië.
Stap 1: Snipper de knoflook en ui.
Stap 2: Verhit de wokolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook. Fruiten houdt in dat de ui een goudgele kleur krijgt. Leg vervolgens de gefruite ui en knoflook op een bord. Je kunt ook als het gerecht klaar is wat gebakken uitjes toevoegen.
Stap 3: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4: Roerbak de boontjes en voeg de boemboe toe.
Stap 5: Snijd de kipfilet in blokjes. Kruid de kipblokjes met wat peper en bak de kip in een wokpan gaar.
Stap 6: Doe de ui en knoflook bij de kip in.
Stap 7: Serveer de boontjes, rijst en kip apart.