Ingrediënten
- 30 gram Pijnboompitten
- 2 tenen Knoflook
- 2 flinke handen Rucola
- 15 gram Verse basilicum
- naar smaak Peper en Zout
- 50 gram Olijfolie
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
Bereidingswijze
Groene pesto is echt een favoriet bij iedere liefhebber van de Italiaanse keuken en door de rucola is deze lekker pittig van smaak. Heerlijk door de pasta, op een broodje en zelfs door de soep. Het is net die extra zoute smaakbom die je maaltijd naar een volgend level tilt. Nu heb je in de supermarkt ongelooflijk veel verschillende soorten te koop, maar geen één is zo lekker als een zelfgemaakte met verse ingrediënten. Daarnaast is deze variant vegan, dus ook uiterst geschikt voor iedereen met een specifieke dieetwens of allergie.
Je kan eventueel nog een eetlepel edelgistvlokken toevoegen voor een vegan Parmezaan-achtige smaak.
Dit recept kan je ook heel gemakkelijk in grotere hoeveelheden maken, verdubbel (of meer) simpelweg de hoeveelheden.
Stap 1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze goudbruin zijn.
Stap 2. Doe de olijfolie met wat peper en zout naar smaak en de tenen knoflook in het staafmixermolentje en maal fijn.
Stap 3. Voeg de basilicum en de helft van de pijnboompitten toe en maal fijn, voeg vervolgens handje voor handje de rucola toe en maal kort fijn (anders wordt het snel te bitter). Voeg de andere helft van de pijnboompitten toe en maal heel kort, zo heb je nog een lekkere bite in je pesto van de grove stukjes.