Ingrediënten
- 800 gram Zoete aardappel
- 200 gram volkoren bloem
- 1 Rode peper
- 1 flinke hand Verse koriander
- 500 gram kastanjechampignon
- 400 gram Verse bladspinazie
- 1 bosje Bosui
- 1 blokje groentebouillon
- 200 gram plantaardige kookroom light
- 2 eetlepels plantaardige vloeibare margarine
- 80 gram geraspte parmazaanse kaas
Benodigdheden
- Magnetron
- Koekenpan
- Pan
- Kom
Bereidingswijze
Heb jij altijd al eens zelf gnocchi willen maken? Dan is dit het perfecte recept voor jou, want zelf gnocchi maken is heel erg makkelijk! De basis bestaat uit slechts 3 ingrediënten en vervolgens kan je er iedere smaak aan toevoegen middels kruiden en specerijen (dit is uiteraard geheel vrijwillig). Daarnaast combineren we de gnocchi in dit recept met dé perfecte champignonroomsaus, die ook nog eens volledig vega(n) is. Dit is het ultieme bordje comfort food, dat toch gezond is. Daarnaast gaat dit recept absoluut punten scoren bij ieder diner. Of duik jij liever in dit bordje terwijl je een serie aan het bingewatchen bent, de keuze is aan jou!
Wil je dit gerecht vegan maken? Vervang dan de Parmezaanse kaas door een aantal eetlepels edelgistvlokken naar smaak, of laat de kaas helemaal weg.
Stap 1. Doe de zoete aardappelen met schil en al voor 10-12 minuten in de magnetron totdat ze helemaal zacht zijn (je kan de aardappelen ook schillen en koken als je geen magnetron hebt). Snijd doormidden en schep met een lepel de zoete aardappel uit zijn schilletje. Pureer dit fijn met een pureeknijper of een stamper.
Stap 2. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en de bosui in ringetjes. Doe een eetlepel vloeibare margarine (hier krijg je een beetje een botersmaak van) in een wokpan en bak de champignons mooi bruin en zacht.
Stap 3. Snijd de rode peper en koriander fijn en voeg toe aan de zoeteaardappelpuree. Voeg hier vervolgens de volkoren bloem en een flinke snuf zout aan toe en kneed tot een deeg. Strooi wat bloem op een schoon aanrechtblad en verdeel het deeg in 8 stukken, rol de 8 stukken in een lange rol en snijd in kleine hapklare stukjes. Maak de gnocchi niet rond, maar zorg dat je er even een beetje in knijpt in je hand, hierdoor houden ze de saus beter vast en zien ze er lekker rustiek uit.
Stap 4. Zet een pan met ruim kokend gezouten water op en voeg de gnocchi hier in 4 delen aan toe. De gnocchi-stukjes zijn klaar met koken als ze boven komen drijven. Herhaal dit tot alle gnocchi gekookt is. Verwarm ondertussen de andere eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan en bak de gnocchi goudbruin.
Stap 5. Voeg de spinazie toe aan de wokpan totdat deze is geslonken. Voeg hier vervolgens de plantaardige kookroom aan toe met een scheutje van het kookvocht van de gnocchi om dit te verdunnen. Voeg vervolgens de bosui en het groentebouillonblokje toe. Laat dit 3 minuten inkoken en voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en een flinke snuf zwarte peper.
Stap 6. Schep de gebakken gnocchi door de saus en verdeel over 4 kommen. Garneer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas en koriander. Buon Appetito!