Ingrediënten
- 700 gram Geschoonde spruitjes
- 175 gram magere rookspek
- 1 el. Olijfolie
- snufje Peper en Zout
Benodigdheden
Bereidingswijze
Spruitjes staan niet bekend als de meest geliefde groente. Toch is dit oer-Hollandse babykooltje een veelzijdig ingrediënt. Je kunt ze bijvoorbeeld roerbakken. Super makkelijk en zo klaar!
Stap 1. Kook de spruiten in 6-8 minuten beetgaar. Voeg eventueel een snufje zout toe. Snijd ondertussen het magere rookspek in grove blokjes.*
Stap 2. Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes 5-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper.
*ik raad je aan om een plak mager rookspek bij de slager te kopen. Zo kun je zelf kiezen hoe grof je de blokjes wilt snijden.