Ingrediënten
- 2 Rode uien
- 200 gram Rode linzen
- 3 kleine Zoete aardappelen
- 3 stuks Winterpeen
- bosje Lente-ui
- 1 rode Rode peper
- 2 Groente bouillonblokjes
- 3 teentjes Knoflook
- 1 theelepel Kurkuma
- 1 theelepel Korianderpoeder
- 1 theelepel Djinten
- halve theelepel Laos poeder
- halve theelepel Kardemonpoeder
- halvetheelepel Kerriepoeder
- 1 eetlepel Olijfolie
Benodigdheden
- Pan
Bereidingswijze
Heb je zin in een lekker voedzaam soepje voor tussen de middag of een lichte maaltijd als diner? Probeer dan deze gevulde linzensoep! Lekker van smaak en door de toevoeging van zoete aardappel blijf je lang verzadigd.
Stap 1: Snipper de rode ui, de knoflook en de peper en bak dit in wat olie in een grote soeppan. Voeg vervolgens alle kruiden toe en bak dit een paar minuutjes mee.
Stap 2: Giet hier anderhalve liter water bij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de rode linzen toe.
Stap 3: Snijd ondertussen kleine blokjes van de zoete aardappel en wortel en voeg deze na 5 minuten bij de soep.
Stap 4: Laat het geheel circa 20 minuten gaarkoken en laat het daarna nog 5 minuutjes napruttelen. Voeg op het laatst nog wat ringetjes lente-ui toe.
Tip: Lekker in combinatie met een broodje!
Eet smakelijk ?