Ingrediënten
- Halve Rode kool
- 1 sjalot
- 1 teen Knoflook
- 1 liter groentebouillon
- halve tl Gemberpoeder
- 4 Piment
- 1 tl Gembersiroop
- handje Walnoten
- snufje Peper en Zout
Benodigdheden
Bereidingswijze
Vandaag gaan we voor een kleurrijk Vlaams recept: Rodekoolsoep! Even wat anders dan kippen- of tomatensoep. Verras je gasten of gewoon jezelf met deze koolhydraatarme en gezonde soep van Belgische bodem!
Stap 1. Verwijder de harde kern van de kool en snijd de overgebleven kool in kleine stukken. Snijd de knoflook en sjalot in kleine stukjes, klein genoeg om te mengen in de blender.
Stap 2. Plet de piment en doe deze in een theehouder voor losse thee. Heb je deze niet? Verwijder dan de thee uit een theezakje, voeg de geplette piment toe en knoop het weer dicht met het touwtje.
Stap 3. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook en sjalot. Bak de rode kool nog 4 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg het gemberpoeder toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
Stap 4. Breng de groentebouillon aan de kook in een grote pan. Voeg de theehouder of het theezakje met piment toe. Verlaag het vuur wanneer de bouillon kookt en laat 15 minuten staan.
Stap 5. Haat het zakje of de theehouder uit de pan en pureer alles met een blender of staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper, zout en de gembersiroop. Garneer elke portie met een paar walnoten.