Ingrediënten
- 200 gram Zilvervliesrijst
- 400 gram Sperziebonen
- 200 gram Cherrytomaatjes
- 300 ml Kokosmelk light
- 2 eetlepels Rode currypasta
- 1 teentje Knoflook
- 1 blikje Kikkererwten
Benodigdheden
- Wokpan
- Kookpan
Bereidingswijze
Vegan eten kan heel lekker zijn. Probeer het zelf eens met deze simpele rode curry met kikkererwten! Zo klaar en boordevol gezonde voedingsstoffen.
- Breng eerst de rijst aan de kook (in de voorgeschreven minuten).
- Snijd en halveer de sperziebonen.
- Breng de boontjes aan de kook (ongeveer 6 min).
- Snijd de cherrytomaten doormidden.
- Snijd de knoflook en fruit deze in een wokpan.
- Voeg de curry toe met de kokosmelk op licht vuur.
- Giet de boontjes af en voeg ze toe aan de curry.
- Kook het geheel nog even op een laag vuur.
- En voeg in de laatste 2 minuten de cherrytomaten en kikkererwten toe.
- Giet je rijst af en serveer dit los van de curry.
- Maak het geheel eventueel af met koriander.
Wil je wat extra eiwitten toevoegen aan het geheel? En eet je vlees? Kippenpoten zijn een heerlijke toevoeging.
Wil je een iets slanker gerecht, ga dan voor light kokosmelk in plaats van de gewone volvette, en schep wat minder rijst op.