Ingrediënten
- 150 gram risottorijst
- 1 liter bospaddenstoelenbouillon (2 tabletten)
- 150 ml Droge witte wijn
- 250 gram Kastagnechampignons
- 2 teentjes Knoflook
- 1 Ui
- 2 el Roomboter
Benodigdheden
- Pan
Bereidingswijze
Voor de meeste FIT-recepten sta je niet langer dan 10 a 15 minuten in de keuken. Vandaag hebben we een recept waar je wat meer aandacht aan zou moeten besteden. Maar dat is het zeker waard, want je zet hiermee een heerlijke zelfgemaakte risotto op tafel!
Stap 1. Verwarm de bouillon op laag vuur.
Stap 2. Hak de knoflook en ui fijn en snijd de champignon in kwarten. Zet een pan op het vuur en voeg de boter toe. Verhit de boter net zo lang totdat het niet meer schuimt.
Stap 3. Verlaag de stand van het vuur en voeg de ui toe. Fruit de ui lichtjes maar zorg dat de ui niet verkleurt. Bak daarna de knoflook 2 minuten mee.
Stap 4. Voeg de champignons toe en laat het geheel weer kort staan (3 a 4 minuten)
Stap 5. Voeg de rijst toe en roer het even goed door.
Stap 6. Schenk de witte wijn in de pan. De rijst moet net bedekt zijn en mag dus niet ‘drijven’ in de pan.
Stap 7. Zet het vuur middelhoog en roer regelmatig door. Wacht totdat de wijn door de rijst is opgenomen.
Stap 8. Test de voortgang door met de spatel een streep door de pan te maken. Loopt de rijst niet gelijk terug en blijft het redelijk op zijn plek? Voeg dan een lepel bouillon toe zodat de rijst weer bedekt is. Blijf deze stap herhalen totdat de rijst de gewenste bite heeft!
Enjoy!