Ingrediënten
- 1 Rode peper
- 1 Rode ui
- 2 teentjes Knoflook
- 1 cm Verse Gember
- 2 kleine Zoete aardappel
- 2 Winterpeen
- 1 Zoete puntpaprika
- 1 Groene paprika
- 100 gram Sugar snaps
- 1 klein blikje Kikkererwten
- 3 tl Garam masala
- 400 ml Kokosmelk
- 350 gram Notenrijst
- handje Verse koriander
- handje Pecannoten
- handje Cherrytomaatjes
- snufje Peper en Zout
- beetje Olijfolie
Benodigdheden
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
Zin in een heerlijke curry? Probeer deze rijkgevulde zoete aardappel curry met rijst eens! Ben je geen vegetariër en eet je liever vlees? Voeg dan eventueel kip toe.
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
- Schil/rasp de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
- Doe de zoete- aardappel en winterpeen in een kookpan en laat 10 minuten
doorkoken. - Breng de rijst aan de kook en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de rode peper en gember in
kleine stukjes. - Snijd de zoete puntpaprika en groene paprika in kleine stukjes van 0,5 x 0,5 cm.
- Nu al in het snijwerk is gedaan fruit je de ui in een pan met wat olijfolie en voeg je
hieraan de knoflook, rode peper en gember toe. - Voeg vervolgens de zoete puntpaprika en groene paprika toe en bak kort mee.
- Voeg hieraan de garam masala kruiden toe en bak even mee.
- Voeg de kokosmelk (eventueel wat water voor als het mengsel te dik is) toe,
evenals de kikkererwten en de sugar snaps. - Doe de gekookte zoete-aardappel en wortel bij de curry.
- Laat de curry zacht doorkoken en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de curry met wat gehakte koriander en wat pecannoten en
cherrytomaatjes. - Eet smakelijk 🙂